30 Kasım 2007 Cuma

ÇİFTE PEYNİRLİ SANDVİÇ



3 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 çay b. ılık süt
1 çay b. ılık su
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker
yarım çay b. sıvıyağ

Üzeri için:
1 kase beyaz peynir
1 kase rende kaşar peynir


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
Üzerine yarım paket yaş maya,1 çay bardağı
ılık süt,1 çay bardağı ılık su,1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker
ilave ederek kulak memesi kıvamında bir
hamur elde edin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Fırın tepsisinş yağlayın.Hamurlara şekiller verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Minik sandviçleri üzerine krem peynir sürün
üzerine kaşar peynir rendesi serperek servis edin.

PENCERE AÇMIŞ BÖREK



10 yaprak milföy hamuru
5 sosis
2 sivri biber
1 çay b. kaşar p. rendesi
1 yumurta
1 çorba k. ketçap
kekik


HAZIRLANIŞI:
5 adet milföyü fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı
sürün.
İç harcı için 5 adet kesilmiş sosis,2 adet sivri biber,ketçap
kaşar peynir rendesi ekleyip karıştırın.Milföyleri ortasına
iç harcı ekleyin.Diğer 5 adet milföyü bıçağın ucuyla ortalarından
kesin.Fırın tepsisindekiş milföylerin üzerine kapatın.Kesilmiş
olan orta kısımlarını pencere gibi açın üzerine yumurta sarısı
sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

SÜRPRİZLİ KREMALI KEK



3 yumurta
1 su b. esmer şeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt
2 çorba k. kakao
1 p. kabartma tozu
2,5 su b. un

Kreması için:
3 su b. süt
1 su b. tozşeker
3 çorba k. un
1 p. labne peynir
1 p. vanilya


üzeri için:
50 gr.bitter çikolata
hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI:
Keki için karıştırma kabına 3 adet yumurtayı
kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer toz şekeri
ilave edip mikserle çırpın.Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakao ekleyip
tekrar çırpın.Üzerien 2.5 su bardağı un ve 1 paket
kabartma tozu ekleyerek karıştırın.Karışımı kek kalıbına boşaltın.
Önceden sıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Kreması için tencerye 3 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un
1paket vanilya ekleyip karıştırarak pişirin.
Krema soğuduktan sonra üzerine 1 paket labne peynirini
ilave edin.
Kek piştikten sonra üst kapak kısmını kesin.
Kekin içini boşaltın ve içine kermayı boşaltın.
Üzerine tekrar kestiğniz kapağı kapatın.
Servis tabağına ters çevirin.Üzerine eritilmiş
bitter çikolata ekleyin.Üzerine hindistan cevizi
serperek servis edin.

AYVALI TURTA



3 ayva
1 su b. su
2 su b. vişne suyu
1 çay b. toz şeker
2, karanfil

Kreması için:
1 paket labne p.
1 su b. krema
3 çorba k. tozşeker

Cevizli Tart Tabanı Icin:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 tatlı k. vanilya
2 su b. un
4 çorba k. tozşeker
2 çorba k. ince cekilmis ceviz
1 çay k. kabartma tozu


HAZIRLANIŞI:
Tart hamuru için karıştırma kabına 125 gr.
tereyağını alın.Üzerine 1adet yumurta,1 tatlı kaşığı
vanilya,2 su bardağı un,toz şeker,kabartma tozu
ince çekilmiş ceviz ilave edip bir hamur elde edin.
Tart kalıbına hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişirin.
Üstü için 3 adet ayvayı soyun ve elme dilimden daha
ince olarak ayvaları dilimleyin.Ayva dilimleri tencereye alın.
Üzerine 1 su bardağı su,1 çay bardağı toz şeker,2 karanfil
2 su bardağı vişne suyu ile ayvaları pişirin.
Tartın kreması için karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın
mikserle çırpın.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ve 1 paket labne
peynir ekleyerek çırpıp bir krema elde edin.
Tart hamrunu fırından çıkartın üzerine kremadan sürün.
Üzerine pişen ayvaları dizin.Üzerine yeşil fıstık serperek
servis edin.

29 Kasım 2007 Perşembe

PATATESLİ KOL BÖREĞİ



4 su b. un
1 tatlı k. tuz
yarım p.maya

İçi için:
3 patates
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 pırasa
150 gr. kıyma


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardaüı unu alın.
Üzerine yarım paket maya ekleyin.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında
bir hamur elde edin.
Hamuru merdane ile açın.Üzerine sıvıyağ
ekleyin.Hamuru tekrar açın.
İç harcı için patatesleri rendeleyin ve tavya alın.
Üzerine ince kesilmiş soğanı ve ince kesilmiş
1 adet pırasayı alın.En son tavaya kavrulmuş
kıymayı ekle.Tuzu,karabaiber ve pulbiberi de ekleyin.
İç harç soğduktan sonra hamura iç harcı ekleyin.
Hamuru rulo yapın.Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereclik fırında pişirin

KONYA TİRİTİ



Yarım kg. et
2 çorba k.tereyağ
2 soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
kimyon

Pidesi için:
3 su b. un
1 çorba k. kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp
pide şekli verin.Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri
fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Tencereye yarım kg.eti alın ve pişirin.
Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.
Üzerine etin suyunu gezdirin.Üzerine eti alın.
Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin.
Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin.Üzerine
ince kesilmiş maydonoz ekleyin.
Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine
pulbiber ile sos yapın.
Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin.

28 Kasım 2007 Çarşamba

MEYVELİ ÇİKOLATALI TOP KEK



2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fincan kuru üzüm
8 kuru kayısı
1 avuç ceviz
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
un
10 adet ikramlık çikolata


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerien 1 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın.
Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay yoğurt
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
ilave edip karıştırın.Üzerine 1.5 su bardağı
un ekleyip karıştırın.
Üzerine küçük kesilmiş kayısı,ceviz ekleyin.
Kek kalıplarına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına alın.
Bitter çikolatayı eritin.Top keklerin üzerine eritimiş
çikolata ile servis edin.

VEJETERYAN PİZZA



Hamuru için:
2,5 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
2 çorba k. zeytinyağı
alabildiği kadar su

Sosu için:
1 çorba k. salça
2 çorba k. fesleğenli zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz, kekik

Üzeri için:
1 kase mantar
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 çay b. tane mısır
siyah zeytin
yeşil zeytin
kaşar p. rendesi


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2.5 su bardağı alın.
Üzerine yarım paket yaşmaya,1 tatlı k.tuz
zeytinyağı ve alabiliği kadar su ilave ederek
bir hamur elde edin.
Hamuru 2'ye bölün ve merdane ile açın.
Sosu için bir karıştırma kabında 1 çorba k.salça
2 çorba kaşığı fesleğen sosu,ince kesilmiş 2 adet sarımsak
tuz ve kekik ile bir sos elde edin.
Üzeri için mantarı,kırmız biberi ve yaşil biberi
ince olarak kesin.
Üzerine 1çay bardağı tane mısır,siyah ve yeşil zeytin
ilave edin.
Fırın tepsilerine açılmış hamurları alın.
Üzerine sosunu ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesi
serpin.Üzerine sebzeli harçtan ekleyin.Tekrar üzerine
kaşar peynir rendesi ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



2 kereviz
2 havuç
1 patates
10 arpacık soğan
bezelye
1 tatlı k. un
zeytinyağı
tuz, şeker
su


HAZIRLANIŞI:
2 adet kerevezi ortadan 2'ye kesin.
Orta kısımlarını boşaltın.
Havucu,patatesi küp şeklinde kesin.
Tencerye 1 çorba kaşığı silme un alın.
Üzerine su ekleyin.
Üzerine kerevizleri,havucu,patatesi,bezelyeyi
arpacık soğanları ilave edip pişirin.
Servis tabağına kerevizleri alın orta kısımlarına
havuçlu patatesli karışımı ilave edip servis edin.

ÇİĞ KÖFTE



750 gr. kıyma
500 gr. bulgur
2 kuru soğan
domates salçası
biber salçası
isot
maydanoz
taze nane
taze soğan
tarçın


HAZIRLANIŞI:
Geniş bir tepsiye isotu alın.
Üzerine tarçın ekelyin ve karıştırın.
Üzerine çok ince kesilmiş soğanları alın.
Elinizle iyice yoğurun.
Üzerine 750 gr.kıymayı alın ve elinizle iyice yoğurun.
Üzerine bulguru kıvamına göre ekleyin.
Yoğururken üzerine buzlu su ile yoğurmaya devam
edin.Üzerine çok ince kesilmiş taze soğanı alın tekrar
yoğuru.
Üzerine çok ince kesilmiş maydonozu ve salçayı ekleyip tekrar
yoğurun.
Servis tabağına yeşillikleri alın üzerine parça parça
çiğ köfteleri ekleyerek servis edin

27 Kasım 2007 Salı

KARNABAHAR MÜCVERİ



1 kase karnabahar
1 pırasa
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz, karabibr
pulbiber

Kızartmak için:
sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:
Pırasayı ince olarak kesin.
Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın.
Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince
kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin.
Üzerine 2 adet yumurtayı kırın,üzerine 1 tutam
maydonoz,1 tutam dereotu,tuz,karabiber,pulbiber
ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın.
Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın.
Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın
ve yoğurtla beraber servis edin.

KAĞITTA LEVREK



1 levrek
1 domates
1 biber
1 limon
defne yaprağı
1 tutam maydanoz
zeytinyağı
tuz
tane karabiber


HAZIRLANIŞI:
1 adet levreği fileto haline getirin.
Yağlı kağıd dilim kesilmiş domatesin
yarısını dizin.Üzerine levrek filetoyu alın.
Üzerine kesilmiş olan biberi dizin.
Üzerine tekrar domates dilimleri defne yaprağı
1 tutam maydonoz ilave edin.
Yağlı kağıdı iyice kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında pişirin.

MANDALİNALI TART



2,5 su b. un
125 gr. tereyağı
2 çorba k.toz fındık
1 yumurta
1 tatlı k. kabartma tozu
1 su b. toz şeker
buzlu su

Kreması için:
2 su b. süt
1 su b. mandalina suyu
3 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 su b. toz şeker

HAZIRLANIŞI:
Kreması için tencerye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 3 çorba k.un,1 çorba k.nişasta,1 su bardağı
toz şekeri ilave edin ve ocağa alın.
Krema katılaşmaya başlayınca üzerine 1 su bardağı
mandalina suyunu ilave edin.Devamlı karıştırarak kremayı
pişirin.
Tart hamuru için karıştırma kabın 2.5 su bardağı unu alın.
Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık 1 tatlı kaşığı kabatma
tozunu ekleyin.Ortasına havuz açın ve içine 1 adet yumurtayı kırın.
Yumurtanın üzerine 125 gr.tereyağını alın.Unun üzerine 1 su bardağı
toz şekeri alın.İlk önce terayağını ve yumurtayı karıştırın.Daha sonra
unu da karışıma ekleyerek yoğurun.Tart hamurunu kalıba yerleştirin
ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkan tart hmurunun üzerine hazırladığınız kremayı
ilave edin.Üzerine mandalina dilimleri ile süsleyerek servis edin.

NOHUTLU KIYMALI ÇITIR BÖREK



2 yufka
1 kase haşlanmış nohut
100 gr kavrulmuş kıyma
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta
kimyon
tuz
karabiber

Garnitürü için:
domates
yeşillik

Kızartmak için:
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 1 kase haşlanmış nohudu
kavrulmuş kıymayı,1 tutam maydonoz,3 sap ince kesilmiş
taze soğanı ve 1 adet yumurtayı kırıp hepsini karıştırın.
Tezgaha 2 adet yufkayı serin.Ortadan 2'ye kesin.
Üst üste getirin ve 4 parmak genişliğinde yufkaları kesin.
Yufkaların üzerine nohutlu kıymalı harçtan paylaştırın.
Yufkaları muska şeklinde katlayın.
Muska şeklinde olan börekleri sıvıyağda kızartın.
Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine kızartılmış
börekleri ilave ederek servis edin

26 Kasım 2007 Pazartesi

PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ



2 adet yumurta
1 su b. sıvı yağ
1 su b. yoğurt
2.5 su b. un
4 patates
2 soğan
1 tutam maydonoz
1 kase peynir
50 gr.kaşar peyniri
1p. kabartma tozu
tuz,kekik,nane, kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Önce sıvıları yani yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırın.üzerine ufalanmış beyaz peyniri, küp doğranmış patatesleri, maydanozu,soğanı ekleyip karıştırın. ununu ekleyin.Kabartma tozunu, tuz ve baharatları da katıp tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına boşaltın.20 dakika 170 derecelik fırında piştikten sonra kaşar peyniri rendesini üzerine serpip 5 dakika daha fırında tutun. Dilim dilim keserek ılık servis yapın.

ISPANAKLI KATMER



4 su b. un
1 çorba k. şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar su

İç malzemesi:
yarım kg ıspanak
1 soğan
100gr beyaz peynir
100 gr tulum peyniri
50 gr kaşar peyniri
sıvıyağ
tuz, kırmızı tozbiber, karabiber

arasına sürmek için:
100 gr. tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle unu bir kaseye alalım. Ortasını açıp mayayı ve tuzu ekleyelim.unun üzerine şekeri
ekleyip su ile yumuşak bir hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakalım.Diğer tarafta bir tavanın
içinde sıvıyağla soğan ve ıspanağı soteleyelim. içine tuz ve baharatlarını ve peynirlerin
tamamanı ekleyip soğutalım. Hamuru açabildiğimiz kadar ince açıp sıvıyağ veya tereyağ ile
içini yağlayalım. Hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde ıspanaklı harcı yayıp rulo
yapalım. Ruloyu kıvıralım ve bir tatlı tabağı büyüklüğüne ulaşınca keselim. Böylece bu
hamurdan 6 veya 7 tane katmer çıkıyor. Kopardığımız hamurun uç kısmını altına alıp elimizle
bir yemek tabağı büyüklüğüne gelene kadar açalım. Teflon tavada alt üst pişirelim ve üzerine
tereyağı sürerek sıcak servis yapalım.

KARAKIZ TATLISI



Hamur İçin:

1 su b.sıvıyağ
5 yumurta
1 su b. tozşeker
2 su b. un
2 çorba k. kakao
1 p. kabartma tozu

Şerbet İçin:
2 su b. su
1 su b. tozşeker

Krema İçin:
2 çorba k. un
2 çorba k. pirinç unu
4 su b. süt
1 parça damla sakızı
1 çay b. tozşeker

üzeri için:
2 çorba k. kakao


HAZIRLANIŞI
Önce yumurta ve tozşekeri iyice köpürtün. üzerine sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip karıştırın.un ve
kabartma tozunu eleyin.kek hamuru kıvamındaki hamurunuzu kare veya dikdörtgen bir kalıba
boşaltıp 180 derecede içi iyice pişene kadar pişirin.Diğer taraftada su ve şekeri kaynatarak
sulu bir şerbet hazırlayın. kek soğurken un, pirinç unu ,damla sakızı , tozşeker ve sütün
tamamını bir tencereye alarak ve karıştırarak pişirin.Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış
şerbeti hertarafına dökerek emmesini sağlayın. Şerbeti emen tatlının üzerine ılınmış kremayı
döküp üzerine kakao eleyin. Kare dilimleyerek servis yapın.

ZENCEFİL REÇELİ



4 su b.toz şeker
2 su b.su
1 limon
400 gr.taze zencefil

Hazırlanışı:
Taze zencefilleri soyup küp küp doğrayın. Bir taşım kaynatıp suyunu dökün. Üzerine 2 su
bardağı su koyup 20 dakika pişirin. Yarı kıvama kadar pişince şekerini koyup kıvamı
koyulaşana kadar kaynatın. limonunu sıkıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra kavonoza
boşaltıp ağzını kapatın. Acı ama bir o kadar da şifalı.

SUCUKLU GEVREK BÖREK



125 gr tereyağı
2,5 su b. un
1 yumurta
1 çorba k. elma sirkesi
1 tatlı k. tuz
su

iç harcı için:
2 yeşil biber
2 közlenmiş kırmızı biber
1 soğan
1 defne yaprağı kekik
100 gr sucuk
sıvıyağ

üzeri için:
1 yumurta

HAZIRLANIŞI:
Bu börekteki en önemli özellik hamurunun ince ve gevrek olması.Bunun içinde un ve tereyağı
önce iyice karıştırılıyor. Daha sonra üzerine 1 yumurta kırılıp,unu ve sirkesi eklenip hamur
haline getirilir. Bir kaba alınıp üzeri kapatılarak en az yarım saat hatta 1 saat dolapta
dinlendikten sonra bezelere ayrılır.Diğer tarafta iç malzemesi hazırlanır. Bir tavada soğan ve
yeşil biberler sıvıyağ ile sotelenir. üzerine küp doğranmış sucuklar konur. Şöyle bir çevrildikten
sonra doğranmış ve daha önceden közlenmiş kırmızı biberlerle bir iki dakika pişirilir ve
soğumaya bırakılır. Bezeler bir tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içine harç konur. Kenarları
bükülerek kapatıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.gerçekten denenmeye değer kapalı pizza kadar lezzetli bir börek

22 Kasım 2007 Perşembe

PASTACI KREMASI

7 su b.süt
3 çorba k.un
2 çorba k.nişasta
2 yumurta sarısı
3 su b.toz şeker
vanilya

HAZIRLANIŞI:
Tencereye 7 su bardağı sütü alın.
Üzerine un,nişasta,yumurta sarısı
toz şeker ilave ederek sürekli karıştırarak bir
krema elde edin.

AYVA MARMELATI



MALZEMELER:


1 kg ayva
5 su b. tozşeker
1 limon
4 su b. su


HAZIRLANIŞI:
Ayvalar soyulup çekirdekelri çıkarılır.soyulan ayvalar 1'er 1'er rendelenrek
bekletmeden kaynamakta olan 4 su bardağı suyun içine atılır.ayvalar biraz
pişince çekirdekleri de eklenir.daha sonra 5 su bardağı şeker ilave edilir.
ocaktan alınmasına yakın1 limon suyu eklenir.biraz pişince marmelattan
biraz alınıp soğutularak kıvamı kontrol edilir.kıvamını bulunca ocaktan alınır.

ZEYTİNLİ ÖRGÜ AÇMA



MALZEMELER:


4 su b. un
1 p. kurumaya
1 çay b. ılık süt
1 çay b. ılık su
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
100 gr margarin
1 kase zeytin ezmesi
1 kase kaşar p. rendesi

HAZIRLANIŞI:
4 su b. un karıştırma kabına alınır.tuzu, mayası,şekeri ilave edilip
karıştırılır. daha sonra sıvılar ilave dilir.yumurtanın akı,su, sıvıyağ,süt ilave
edilerek yoğurulur.hazır olan hamur bezelere ayrılarak açılır.açılan
her bir bezenin üzerine bolca margarin sürülür.daha sonra zeytin ezmesi
ve kaşar peyniri rendesi konularak hamurlar rulo yapılır.rulolar
yuvarlanarak uzatılır.hamurlar 3 er 3 er alınarak örgü yapılır.yapılan örgüler
yağlanmış tepsiye alınır.1 yumurta çırpılır zeytinyağı eklenerek örgülerin
üzerine sürülür.fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

BAL KABAKLI BÖREK



MALZEMELER:


3 yufka
1 kg balkabağı
1 su b. ceviz
1 su b. tozşeker
1 çay k. tarçın
1 yumurta
sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:
ilk olarak balkabağı rendelenir tencereye alınır üzerine tozşeker ilave edilerek
pişirilir. 1 yufka ikiye ayrılarak tezgaha yayılır.üzerine sıvıyağ gezdirilir.daha sonra
ceviz ve pişen balkabakları yufkanın üzerine yayılır.tarçın da ilave edilerek gül
böreği şeklinde sarılır.üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye alınır.her yufka
için aynı işlem gerçekleştirilir.gül böreği şeklinde hazırlanan balkabaklı börekler
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

MERCİMEK KÖFTESİ



MALZEMELER:


1 su b.ince bulgur
1 su b.kırmızı mercimek
1 çorba k.biber salçası
1 soğan
1 limon
1 tutam maydonoz
2 sap taze soğan
kıvırcık
zeytinyağı
tuz,karabiber
kimyon


HAZIRLANIŞI:
mercimekler yıkandıktan sonra 3 su b. su ile lapa oluncaya kadar pişirilir.
mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su b. ince bulgur konulup
şişmeye bırakılır.kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir.
bu sırada soğan ve maydanoz doğranır. salça ve soğan kavrulur.şişen
mercimek bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerek
karıştırılır.tuzu ve baharatı ayarlanır. köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıkla
servis edilir.

SAKIZLI MUHALLEBİLİ TOP KADAYIF



MALZEMELER:


yarım kg.kadayıf
200 gr.tereyağ
2 paket damla sakızlı muhallebi
6 su b.süt


şerbeti için:
2.5 su b.toz şeker
2.5 su b.su


HAZIRLANIŞI:
2 paket damla sakızlı toz muhallebi, 6 su b. süt ile pişirilerek
muhallebi hazırlanır.daha sonra 2.5 su b. su ve 2.5 su b. şeker ile
şerbeti kaynatılır.diğer taraftan kadayıflar bir karıştırma kabına alınır.
üzerine eritilmiş 200 gr. tereyağından biraz dökülür, didiklenerek
karışması sağlanır.daha sonra biraz çukurca bir kasenin içine
tel kadayıflar ince bir tabaka oluşturacak ve kenarlarından sarkacak
şekilde yerleştirilir.daha sonra ortasına muhallebi dökülür.yanlardan
sarkan kadayıflarla kapatılarak yağlanmış tepsiye ters çevrilir.tüm kadayıf
için aynı işlem gerçekleştirilir.daha sonra kalan eritilmiş tereyağı kadayıfların
üzerine dökülerek fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişince fırından
alınarak ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür.

EKMEK KASESİNDE KEBAP



MALZEMELER:


ekmeğin hamuru için:
4 su b.un
1 su b.tam buğday unu
1 tatlı k.karbonat
1 tatlı k.tuz
aldığı kadar su


iç harcı için:
350 gr.kuzu eti
2 domates
2 biber
2 diş sarımsak
1 soğan
1 tutam maydonoz
1 kase sarımsaklı yoğurt
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına un, tuz, karbonat alınarak alabildiği kadar su
ile ekmeğin hamuru hazırlanır. hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılır.
yuvarlanıp hafif bastırılarak küçük ekmekler yapılır.yağlanmış
tepsiye konup fırına verilir. bu arada iç harcı için; soğanlar sotelenir.
etler de doğranarak eklenir.biraz sotelendikten sonra sarımsak
doğranmış domates,biber ve maydanoz da eklenerek pişirilir.
pişmiş olan ekmekler fırından çıkarılır.kabukları kesilip içi oyulur.
pişmiş olan harç ekmeklerin içine doldurulur.üzerine sarımsaklı yoğurt
dökülerek servis yapılır.ekmeğin kalan iç kısmı da bir tabağa alınır
üzerine iç harç ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

20 Kasım 2007 Salı

HURMALI TART



MALZEMELER:



1 kg trabzon hurması
1 su b.tozşeker
2 çorba k.nişasta



hamuru için:
2.5 su b. un
1 tatlı k.kabartma tozu
1 su b. badem tozu
1 su b. toz şeker
125 gr. tereyağı
1 fiske tarçın,muskat
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta
buzlu su



HAZIRLANIŞI:
2.5 su b. un karıştırma kabına alınır.şeker, kabartma tozu ve toz badem
eklenerek karıştırılır.eritilmiş tereyağı, yumurta muskat ve limon
kabuğu rendesi de eklenerek hamuru hazırlanır.hamurdan üzeri için
biraz ayrılır. kalan hamur .kalıp büyüklüğünde açılır yağlanmış unlanmış
tart kalıbına alınır.iç harcı için;hurmalar bir kaba alınır.tozşeker ve nişasta
ekelnerek blenderle ezilir.tart hamurunun üzerine dökülür.daha sonra
ayrılmış hamurdan şeritler yapılarak süslenir.önceden ısıtılmış fırında
170 dercede pişirilir.

EKŞİLİ KÖFTE



MALZEMELER:



400 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 çay b.pirinç
1 soğan
1 havuş
1 patates
1 yumurta
tuz,karabiber
terbiyesiçin:
1 su b.yoğurt
1 limon
2 çorba k.un
su



üzeri için:
1 çorba k.tereyağ
nane
pulbiber



HAZIRLANIŞI:
Ekşili köfte için ilk olarak karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan,
pirinç, maydanoz,yumurta alınır.tuzu ve baharatları ayarlanarak yoğrulur.
hazır olan köfte fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapılır.köfteler
ilk önce sıcak suya daldırılıp çıkarılarak kara suyu alınmış olunur.daha
sonra bir tencerede sıcak suya alınır. havuç ve patatesler de daha sonra
küp doğranarak ilave edilir.ekşili köftenin terbiyesi için ise;yoğurt,limon, un ve
su bir kaba alınarak alınark çırpılır.köfteler pişince terbiye bir yandan
karıştırılarak köftelere ilave edilir ve biraz daha pişince ocaktan alınır.
tereyağı, nane ve pulla hazırlanan sos ile servis yapılır.

YUMURTALI ISPANAKLI PİDE



4 su b. un
yarım p.yaşmaya
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
iç harcı için:
1 demet ıspanak
1 kuru soğan
sıvıyağ

üzeri için:
4 yumurta
1 kase kaşar peyniri rendesi
100 gr tereyağı


HAZIRLANIŞI:
4 su bardağı un karıştırma kabına alınır ve ortası havuz şeklinde açılır.
havuza maya, süt ve sıvıyağ konularak karıştırılır. daha sonra
alabildiği kadar ılık su ile hamur yoğrulur.hazırlanan hamur 5 dk .mayalandırılır.
bu sırada iç harç hazırlanır.bunun için; soğanlar doğranır, sıvıyağda sotelenir.
daha sonra 1 demet ıspanak doğranarak sotelenen soğanlara ilave edilir.
tuzu ve karabiberi ilave edilerek pişirilir.bu sırada mayalanmış hamur 4 bezeye
ayrılır.merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. hamur daha boşken kenarları
içe doğru kıvrılır.orta kısmına ıspanaklar konur.üzerine kaşar peyniri rendelenir.
ıspanakların tam orta kısmına yumurta kırılır.ıspanakların üzerine tereyağı
konularak fırına verilir.

17 Kasım 2007 Cumartesi

KESTANELİ PASTA


1 sade pandispanya
3 çorba k. damla çikolata
1 su b. ceviz
1 su b. süt
1/2 su b. tozşeker
2 su b. haşlanmış kestane


Ara katlar için:
pastacı kreması


Üzeri için:
krem şanti


HAZIRLANIŞI:
Kestaneleir haşlayın.Haşlanan kestaneleri
tencereye alın üzerine süt eklen ve parçalayıcıdan
geçirin.
Hazır pasta keknin arasına pastacı kremasından sürün.
Üzerine kestaneli harçtan ilave edin.Üzerine damla
çikolata serpin.Üzerine kalan pasta keki ile kapatın.
Pasta kekini krem şanti ile katın.
Kremşantinin üzerine kestane ile şekil verip üzerine damla çikolata
seripip servis edin.


oktayusta.blogcu.com/

16 Kasım 2007 Cuma

ISPANAKLI PASTA



3 yumurta
1 su b. tozşeker
2 su b. un
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
1 su b. haşlanmış ıspanak püresi



Ara katlar için:
pastacı kreması



Üzeri için:
krem şanti



HAZIRLANIŞI:
3 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip
mikserle çırpın.Üzerine 2su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu ile haşlanmış ve
parçalayıcıdan geçirilmiş ıspanağı ilave edip karıştırın.
Yuvarlak bir kalıba karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Pastanın en üst kapağından kesin.Birde oratdan 2'ye kesin.
Ara katına pastacı kremasından ilave edin.
Üzerine krem şanti ile süsleyin.Pastanın üst kısmına kestiğiniz
keki ufalayıp ekleyin.


oktayusta.blogcu.com

PASTACI KREMASI

7 su b. süt
3 çorba k.un
2 çorba k.nişasta
2 yumurta sarısı
3 su b.toz şeker
vanilya

HAZIRLANIŞI:
Tencereye 7 su bardağı sütü alın.
Üzerine un,nişasta,yumurta sarısı
toz şeker ilave ederek sürekli karıştırarak bir
krema elde edin

oktayusta.blogcu.com

13 Kasım 2007 Salı

SAÇ ARASI



4.5 su b. un
alabildiği kadar ılık su
1 yumurta
1 fiske tuz

arası için:
125 gr tereyağı
200 gr kaymak

üzeri için:
1 su b. pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alın.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.
Üzerine tuz ve alabilidği kasdar un ilave edrek kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru 4 adet parçaya bölün.Her bir parçayı merdane yardımıyla açın.
125 gr.tereyeğını eritin ve hamurların üzerine gezdirin.
Üzerine kaymağı paylaştırın.Hamurun 1 ucundan başlayrak rulo yapın.
Bu işlemi hamurlar bitene kadar tekrarlayın.Fırın tepsisine rulo halinde
yerleştirin.
Üzerine kaln tereyağını ve kaymağı ilave edin.Hamuru elinizle bastırın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

BOHÇALI KEBAP



1 su b. süt
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz


iç harcı için:
400 gr kuşbaşı et
1 çorba k. dolmalık fıstık
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
1 çorba k. un
tuz,karabiber


üzeri için:
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu,susam


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle
çırpın.Üzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun.
Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı.
Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız
tava büyüklüğünde açın.
Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı
kıvamda pişirin.Bezeleri bitene kadar bu işlemi
tekrarlayın.
İç harcı için tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 400 gr.kuşbaşı
eti alın.Üzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin.
2 adet rendelanmiş havucu ilave edin.
Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın.
Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alın.Üzerine etli iç malzemeyi
ilave edin ve ucunu kapatın.Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

PIRASALI KIYMALI LAZANYA



1 yaprak lazanya hamuru
2 pırasa
1 domates
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
150 gr. kıyma
125 gr. kaşar p.



Beşamel sos için:
2 ç.k. un
2,5 su b.süt
zeytinyağı
tuz,karabiber
muskat



HAZIRLANIŞI:
Pırasaları ince olarak kesin.
Kıymayı tavaya alın ve kavurun.
Kıymanın üzerine pırasaları ekleyin
Üzerine küp kesilmiş domatesi,3 diş sarımsağı
1 tutam ince kesilmiş maydonozu ilave edin.
Beşamel sos için tavaya 2 çorba kaşığı
unu alın.Üzerine 2.5 su bardağı sütü ilave edin.
Üzerine zeytinyağı,tuz,karabiber ve muskatı ekleyin.
Fırın kabına ilk önce pırasalı harçtan koyun üzerine
kaşar rendesi üzerine beşamel sostan dökün.
Lazanyalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
En üstüne beşamel sos ve kaşar peynir rendesi
serpip önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

KİBRİT PATATESLİ POŞETTE TAVUK



2 tavuk but
2 patates
2 soğan
2 domates
2 biber
1 defne yaprağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
köri

HAZIRLANIŞI:
Fırın poşetine tavuk butlarını alın.
Üzerine yemeklik kesilmiş soğan ve sarımsağı ilave
edin.Defne yaprağını,küp kesilmiş domatesleri,biberleri
ilave edin.Fırın poşetinin ağzını kapatıp önceden ısıtılmış 170
derecelik fırında pişirin.
2 adet patatesi rendenin büyük kısmıyla rendeleyin ve kızartın.
Servis tabağına tavuk butlarını alın üzerine kızartılmış
kibrit patateslerle beraber servis edin.

AY ÇÖREĞİ



4 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 yumurta
125 gr. margarin
1 su b. süt
yarım çay b. su



İç harcı için:
kek parçaları
ceviz
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru meyveler



Yumuşatmak için:
süt



HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu
alın.Üzerien yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını
125 gr.margarin,4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek
bir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara ayırın.
Üzerine kuru üzüm,kuru kayısı,ceviz ve kuru meyveler
ilave edin .Üzerine süy ilave edin.
Hamurdan bezelere ayırın ve merdane ile açın.
Hamurun içine iç malzemesini ilave edin.
Hamura ay şekli verip fırın tepsisne dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

SUPANGLES



1 lt. süt
1 su b. tozşeker
1 yumurta sarısı
2 ç.k. nişasta
1 ç.k. un
2 ç.k. tepeleme kakao
7 bitter çikolata



İç harcı için:
kek parçaları
2 ç.k. damla çikolata
yarım s.b. tozşeker
yarım su b. su



Üzeri için:
krem şanti
kiraz şekerlemesi

HAZIRLANIŞI:
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine yumurta
sarısı ekleyin.Üzerine 1 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı
nişasta,1 su bardağı toz şekerin yarısını,2 çorba kaşığı
kakao ilave edip muhallebi kıvamında pişirn.
Muhallebin altını kapatın tencereye 7 adet bitter çikolata
ilave edin.
Kalıplara kek parçalarını ilave edin üzerine toz şekerle suyu
paylaştırın.Üzerine damla çikolata ekleyin.
Hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın üzerine krem şanti ve
kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis edin.

2 Kasım 2007 Cuma

VANİLYALI PANDİSPANYA



Malzemeler:
8 yumurta
5 çorba k.un
11 çorba k.toz şeker
yarım çay b.sıcak su
1 p.vanilya

HAZIRLANIŞI:
8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır.
toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene
kadar çırpılır.kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak
köpürtülür.daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya,
ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir.hazırlanan pandispanya
hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede
yaklaşık 40 dk. pişirilir.içinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya. bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz. biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık. daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne

ile ara katları lezzetlendirdik. evinizde kendi pastanızı pişirmeniz için ilk adım...
pastanızın üzeri için şeker hamurunun ve çiçek süslemelerinin yapımı
haftaya devam edecek.

PATATES PAYI



6 patates
1 tutam maydanoz
1 yumurta
2 çorba k. nişasta
1 çorba k. un
tuz, karabiber
2 haşlanmış yumurta
2 domates
1 su b. kaşar p. rendesi
50 gr sosis veya salam

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
Üzerine 1adet yumurtayı kırın.
2 çorba k.nişastayı ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiberi ilave edin.
2 adet yumurtayı haşlayın ve dilimleyin.
Sosisleri ve domatesleri dilimleyin.
Fırın kabını yağlayın.Patateslerin yarısından
fazlasını fırın kabıbna alın ve elinizle yayın.
Üzerine sosis ve domatesi ilave edin.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine
serpiştirin.Üzerine haşlanmış yumurtayı
ilave edin.
Kalan patatesli karışımı krema sıkma torbasına alın.
Diğer patatesli sosisli karışımın üzerine şekil vererek
sıkın.Önceden ısıtılmış 170 fırında pişirin.
oktayusta.blogcu.com

ÜZÜMLÜ TART



1 yumurta
4 çorba k. toz şeker
1 su b.toz badem
2.5 su b. un
100 gr. tereyağı
buzlu su

Kreması için
2.5 su b. süt
2 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çay b. toz şeker
1 tatlı k. vanilya

Üstü için:
Üzüm

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.
Unun ortasına 1 adet yumrtayı kırın.Üzerine
toz şeker ,toz badem ve tereyağını ekleyin.
Üzerine buzlu su ekleyin ve kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edin.
Tart labına hamuru elinizle yayın.Önceden
ısıtılmış 170 decelik fırında pişirin.
Kreması için,tencereye 2.5 su bardağı sütü alın.
Üzerine unu,nişastayı,toz şekeri ve 1 paket vanilyayı
ilave ederek bir krema elde edin.
Tart hamurunu fırından çıkartın üzerine kremayı ilave edin.
Kremanın üzerine üzümleri dizerek servis edin.

SÜRPRİZ KÖFTE



2 su bardağı bulgur
1 tatlı k. kırmızıbiber
1 yumurta
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı irmik
3 haşlanmış patates
Tuz

köftesi için :
150 gr. kıyma
Domates sosu için:
2 domates
2 kesme şeker
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
zeytinyağı
üzeri için:
tereyağı
toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Bir kaba bulguru alın üzerine sıcak su ekleyerek
bir kapakla kapatın ve şişmesini sağlayın.
3 adet patatesi haşlayın ve rendeleyin.
Şişen bulgura patatesleri,irmiği,1 tatlı kaşığı
kırmızı biberi,1 adet yumurtayı ve 100 gr.kıymayı
ilave ederek yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar
kopartıp ortasını elinzli bastırarak havuz açın.
Köftesi için 150 gr.kıymayım ksrıştırma kabına alın.
Üzerine tuz,karabiber ekleyerek köfteyi yoğurun.
Köfteleri ceviz büyüklüğünde şekil verin.
Tavaya köfteleri alın ve az yağda pişirin.
BUlgurlu topların ortasIna köfteleri yerleşetirin.
Üzerine kapatın ve şekilde köfeteler bitene dek tekrarlayın.
Tenceye kaynamış olan suyu alın.Üzerine
bulgurlu topları alın ve haşlayın.
Sosu için ise domatesleri yemeklik doğrayın.
Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine domatesleri ince
kıyılmış sarımsakları,defne yaprağını,2 adet kesme şekeri
ilave ederek bir sos elde edin.
Servi tabağına köfteli bulgurlu topları alın üzerine
domatesli sos dökerek servis edin.
oktayusta.blogcu.com

CEVİZLİ BİBERLİ EKMEK



4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz, su
150 gr margarin

içi için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kase ceviz
2 diş sarımsak
kimyon,pulbiber

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.
Ortasına 1 paket kuru mayayı ilave edin.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 çorba kaşığı
toz şeker ilave edin.Üzerine alabildiği kadar
su ekleyerek bir hamur elde edin.
Marggarini tavaya alın ve eritin.Domates ve biber
salçasını eriyen maragrinin üzerine alın.
Hamuru merdane ile yuvarlak olarak açın.
Hamurun üzerine domtes salçalaı sostan sürün.
Üzerine kırılmış cevizleri ilave edin.
Hamurun bir ucudan başlayarak rulo yapın.
Fırın tepsisine rulo oalrak alın.
Hamurun üzerine bitün ceviz batırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


oktayusta.blogcu.com

ŞEKER HAMURU

9,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz jelatin
1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı gliserin
3/4 su bardağı glikoz

HAZIRLANIŞI:
Toz jelatin ile suyu karıştırın üzerine glikoz
ekleyerek kaynamadan ocaktan alın.
Pudra şekerini karıştırma kabına alın.üzerine toz jelatinli
karışımı ilave edip elinizle yoğurun.
Hamura çok az miktarda gıda boyası ekleyin.
Merdane ilem açarak istediğiniz kalıplarla şekiller verin.

oktayusta.blogcu.com

SOĞANLI TON BALIKLI PİZZA

2 su b. un
1 su b. buğday unu
1 çorba k. kuru maya
2 çorba k. sıvıyağ
1 tatlı k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar su

Sosu için:
2 domates
1 tatlı k. salça
2 çorba k. zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik


Üzeri için:
1 kase ton balığı
1 kase tane mısır
3 biber
1 kuru soğan
150 gr rende kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabıan 2 su bardağı un ve 1 su
bardağı buğday ununu alın.Üzerine
1 paket kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve toz şekeri
ilave edip karıştırın.Üzerine sıvıyağ ve alabilidiği
kadar su ilave ederek bir hamur elde edin.
Pizza kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp
elinizle yayarak pizza kalıplarına paylaştırın.
Sosu için domatesleri küp şeklinde kesin ve
parçalayıcıya alın.Üzerine domates salçasını,zeytinyağı,
tuz,karabiber,kekik ilave edip parçalayıcıdan geçirin.
Hamurların üzerine sosu ilave edin.Üzerine kaşar peynir
rendesinin yarısını serpin.
Sosun üzerine ton balıklarını ekleyin.Soğanın yarısını yemeklik
doğaryın ve ton balıkların üzerine alın.
Biberleri ince kesin ve pizzanın üzerine ekleyin.
Tane mısırları ilave edin.Üzerine soğan dilimleri
ekleyin.Üzerine kaşar rendesini ekleyin.
Önceden ısıtlmış 200 derecelik fırında pişirin.

oktayusta.blogcu.com

MEYVELİ MUFFİN

2 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
1 elma
1 çay bardağı kuru meyva

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.Üzerine
1 su bardağı esmer şekeri ilave edin ve mikserle çırpın.
Üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ ilave edip
tekrar çırpın.Üzerine 2 su bardağı un,1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
Kalıplara karışımı paylaştırın.Üzerine damla çikolata
kuru meyvalar den serpişitrin.Elmayı küp şeklinde kesin
muffinlerin üzerine ilave edin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

oktayusta.blogcu.com

BULGURLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
4 sap yeşil soğan
1 haşlanmış havuç
1 tutam maydanoz
1 kırmızı biber
1 tutam taze nane
1 tutam taze reyhan
zeytinyağı
limon
tuz,pul biber

HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimeği haşlayın.
Bulguru bir kaba alın üzerine sıcak su ekleyin
ve üzerini kapakla kapatıp şişmesini sağlayın.
Servis tabağına şişen bulgurları alın.Üzerine
ince kesilmiş taze soğanları ilave edin.Haşlanmış
olan havucu küp şeklinde kesin ve servis tabağına alın.
Kırmızı biberi alın.Taze nane,taze reyhanı ve maydonozu ilave edin.
Haşlanmış olan yeşil mercimeği ekleyin servis tabağına.
Üzerine limon,tuz ve zeytinyağı ekleyerek servis edin.

http://oktayusta.blogcu.com/

Marmelatlı Rüzgar Gülü

- 6 yaprak milföy hamuru
- marmelat
- pudra şekeri
- 1 yumurta akı

HAZIRLANIŞI:
Fırın tepsisini yağlayın üzerine milföy
hamurlarını dizin.Milföy hamurlarını dört köşesinden
kesin.3 çorba kaşığı toz badem ile marmeladı karıştırın.
Milföylerin ortasına ilave edin.Köşelerin kenarlarını yumurta
akı sürerek kaptıp rüzgar gülü şeklini verin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkartıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

http://oktayusta.blogcu.com/