27 Ocak 2010 Çarşamba

Çifte Çikolatalı Profiterol



Malzemeler :

1.5 Su B.Un
1.5 Su B.Su
1 Çorba K.Margarin
1 Tatlı K.Toz Şeker
1 Fiske Tuz
Kreması İçin:
3 Su B.Süt
2 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
1 Su B.Toz Şeker
1 Portakal
Sosu İçin:
2.5 Su B.Süt
1 Su B.Toz Şeker
1 Çorba K.Un
1 Çorba K.Nişasta
2 Çorba K.Kakao
15 Adet İkramlık Çikolata
Yarım Çay B.Fındık Yağı
Üzeri İçin:
Beyaz Çikolata

Hazırlanışı
Tencereye 1.5 su bardağı suyu alın.Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın. Su kaynayınca ÜZERİNE 1.5 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın.


Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın. Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin. Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın. Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2.5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın.

Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın. Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın. Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın.

Servis tabağına dizin. Üzerine çikolatalı sosu dökün. Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin.

Meyveli Sünger Tatlısı



Malzemeler :

3 Yumurta
1 Su B.Toz Şeker
1 Su B.Yoğurt
1 P.Kabartma Tozu
1 P.Vanilya
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Su B. Un
Şerbeti İçin:
1.5 Su B.Toz Şeker
2.5 Su B.Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Kivi
Muz
Nar

Hazırlanışı
Karıştırma kabına 3 adet yumurta kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 1 limon kabuğu rendesi,1 su bardağı yoğurt ilave edin ve tekrar mikserle çırpın. Daha spnra üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edin. Üzerine 1 su bardağı un ilave edin ve tekrar mikserle çırpın.



Fırın kabına sünger tatlısını boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 1.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağu su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti 3 dakika kaynatın. Fırından çıkan sünger tatlısını soutn ve üzerine ılık şerbeti kaynatın.

Sünger tatlısı şerbetini çekince üzerine kivi ve mzu dilimleri ilave edin ve servis edin.

Kıymalı Patatesli Kömbe



Malzemeler :

5 Su B.Un
Yarım P.Yaşmaya
2 Çorba K.Tereyağı
1 Tatlı K.Tuz
Su
İç Harcı İçin
250 Gr.Kıyma
2 Büyük Boy Soğan
2 Büyük Boy Haşlanmış Patates
1 Çorba K.Domates Salçası
1 Tatlı K.Biber Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 Çay B.Sıvıyağ
1 Çay B.Su
1 Çay B.Un
Susam

Hazırlanışı
İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin ve geniş bir tavaya alın ve soğanı kavurun. Daha sonra üzerine 250 gr. kıymayı alın ve soğan ile beraber kavurun.Üzerine biber ve domates salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin.



Daha sonra üzerine 2 haşlanmı patatesi rendeleyin ve patatesleri kıymanın üzerine alın ve karıştırın. Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve mayanın üzerine ilave edin.

İlk önce mayayı eritin ve daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru 5 bezeye bölün ve yuvarlak tepsi büyüklüğünde bezeleri açın. Zemine hamuru alın.Üzerine patatesli harçtan paylaştırın. Diğer kalan hamurlarıda aralarında iç harçtan paylaştıracak şekilde hazırlayın.

Sosu için bir kapta 1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı ve 1 çay bardağı unu karıştırın.

Kömbenin üzerine sosu sürün ve en üstte sıvıyağ sürün ve önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

5 Ocak 2010 Salı

Oktay Usta'dan Hamsi Mantısı


Oktay Ustadan değişik bir mantı tarifi...

Malzemeler :

1 kg. hamsi
1 tutam taze soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 yeşil biber
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı söke un
Tuz
Karabiber
Yarım çay b. sıvıyağ

Hazırlanışı

Hamsiyi açıp kılçıklarını çıkarın. İç harcı için karıştırma kabına ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, biber, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, mısır unu ve buğday ununu alarak karıştırın.

Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hamsilerin içine bu harçtan koyarak sarın. Fırın kabına dizin. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirdikten sonra yarım çay b. kadar da sıcak su ekleyip fırında pişirin.

4 Ocak 2010 Pazartesi

Oktay Usta'dan Kıymalı Pirinçli Börek



Oktay Usta Yemek Tarifleriyle yine döktürüyor...

Malzemeler :

* 3 su b.söke un
3 çorba k.yoğurt
1 yumurta
1 çay k.karbonat
1 tatlı k.tuz
1 çay b.sıvıyağ
Su
Tuz
o İç Harcı İçin
300 gr.kıyma
1 çay b.pirinç
2 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Sade organik karabiber
Kimyon
+ Üzeri İçin
1 yumurta

Hazırlanışı

Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine yoğurt, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

İç harcı için soğanı sıvıyağda kavurun. Ardından üzerine kıymayı da ekleyip bir süre daha kavurun. Ardından ocaktan almaya yakın üzerine doğranmış maydanoz, haşlanmış pirinç ,tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek karıştırın.



Hamurun 3'te birini ayırdıktan sonra hamuru tepsinizin ya da fırın kabınızın boyutunda açın. İç harcı üzerine yaydıktan sonra kalan hamuru da açıp üzerine kapatın. Kenarlarını burduktan sonra üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.