30 Aralık 2009 Çarşamba

Erişte Üzerinde Soğanlı Et Sote



Malzemeler :

  • 1 kase ev yapımı erişte
  • 350 gr. biftek
  • 2 büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yeşil biber
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 tatlı k. biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Değirmen karabiber
  • Kekik
  • Su



Hazirlanisi :

1 kase ev yapımı erişteyi haşlayın.350 gr.bifteği ince şeritler şeklinde kesin. Tavaya sıvıyağı alın ve etleri kızartın.2 büyük boy soğanı piyaz şeklinde kesin. 3 diş sarımsaği iri olarak kesin.

Etlerin içine soğanaları,sarımsağı,ince kesilmiş biberi,domates salçasını,biber salçasını tuz, karabiber ilave edip pişirin.

Haşlanan erişteyi servis tabağına alın.Üzerin etleri ilave edip servis edin.

Biber Soslu Barbunya Salatası



Malzemeler :
  • 1 kase haşlanmış barbunya
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • 5 yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • o Sosu İçin
  • 1 kase közlenmiş kırmızı biber
  • 1 limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Hazirlanisi :



Renkli yeşillikleri ince olarak kesin.Servis tabağına yeşillikleri alın. Başka bir kaba haşlanmış barbunya,haşlanmış mısır, yeşil soğanı karıtırın.Servis tabağındakşi yeşilliklerin üzerine barbunyalı karışımı ilave edin.

Sosu için közlenmiş biberleri parçalayıcıya alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ilave edin ve parçalayıcıdan geçirin. Barbunyanın üzerine sosu dökün ve servis edin.

Unlu Kete



Malzemeler :


* Hamuru İçin
4 su b. söke un
1 tatlı k. kuru maya
1 çay b. süt
Yarım çay b. sıvıyağ
Alabildiği kadar su
Sade tuz
* İç Harcı İçin
2 çorba k. tereyağı
1 çay b. sıvıyağ
3 su b. söke un
Tuz
* Üzeri İçin
Yumurta sarısı



Hazirlanisi :

İlk önce tencereye sıvıyağ ile tereyağını alın ve 3 su bardağı söke unu kavurun. Karıştırma kabına 4 su bardağı söek unu alın. Söke Unun üzerine 1 tatlı kaşığı kuru maya ilave edin ve karıştırın. Üzerine sade organik tuz ilave edin.

Unun ortasını açın ve içine 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ, ılık su ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın. Hamuru bezelere bölün.

Her bezeyi merdane ile açın. Hamurun üzerine kavrulmuş olan unu ilave edin ve hamuru karşılıklı kapatın ve ters çevirip hamuru elnizle bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Fırın tepsisine alın. Önceden ıstılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.

Düdüklüde Etli Fasulye Güveci



Malzemeler :
  • 500 gr. kuzu eti
  • 700 gr. taze fasulye
  • 3 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 küçük patates
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 tatlı k. biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Su
Hazirlanisi :

3 soğanı ve 5 diş sarımsağı iri olarak kesin. 3 patatesi iri olarak kesin. Tencereye 500 gr. kuzu etini alın.Üzerine patates leri soğanları ve sarımsakları ilave edin.Tuz zeytinyağı ilave edin.


Suyun içine domates salçası ve biber salçasını eritin. Tencereye salçalı suyu ilave edin ve pişirin.

20 Aralık 2009 Pazar

Laz Böreği



Malzemeler


* 14 yaprak yufka
* 150 gram tereyağı

Muhallebisi için:

* 4 adet yumurta sarısı
* 7 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 4 çorba kaşığı nişasta
* 4 çorba kaşığı pirinç unu
* Su
* 1 tutam tuz ve karabiber

Şerbeti için:

* 1,5 bardak tozşeker
* 1 su bardağı su

Tarifi

İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır. Bunun için; 7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır. Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.

Diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır. 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir. Yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır.

Hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür. Kalan yufklar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.

Üzerine kalan yağ dökülür ve iri kareler halinde kesilir. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir. Laz böreği pişince fırından çıkarılır. Şerbetinin soğuk olmasına dikkat edilerek şerbeti verilir.

Üstü çıtır ortası muhallebili nefis bir tatlı.. Hazır baklava yufkası ile yapılan bu tatlı sadece yarım saatte hazırlanıyor. Mutlaka deneyin...

15 Aralık 2009 Salı

Kağıtta Taze Baharatlı Tavuk



Malzemeler :

* 1 tavuk göğsü
* 2 diş sarımsak
* 1 soğan
* 4-5 mantar
* 4 çorba k. domates sosu
* fesleğen
* biberiye
* tuz
* karabiber
* kaşar peyniri
* yağlı kağıt


Hazırlanışı :

1 tavuk göğsünü küp olarak kesin.1 soğanı yemeklik kesin.Sarımsakları ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya soğnaı ve sarımsağı alın ve kavurun.Soğanın üzerine mantarları ilave edin.Tavuk etlerini ilave edin ve kavurmaya devam edin.Daha sonra üzerine domates sosu ilave edin

.Yağlı kağıtan bir karış genişliğinde kesin.Yağlı kağıda tavuklu harcı ilave edin.Tavukların üzerlerine biberiye fesleğen ilave edin.Üzerine bir dilim kaşar peynir dilimi yerleştirin.Yağlı kağıdı kapatın.Fırın tepsisine dizİN.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.