20 Mayıs 2009 Çarşamba

Kayısılı Bademli Kek



Malzemeler :

* 4 yumuta
* 1 su b.toz şeker
* 1 çay b.süt
* 1 çay b.sıvıyağ
* 1.5 su b.doğranmış kayısı
* 1 su b.file badem
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* aldığı kadar un

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak iyice çırpın. Daha sonra üzerine süt ve sıvıyağı da ekleyerek karıştırın. Sıvılar karışınca alabildiği kadar un ekleyerek karıştırın. File badem, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Diğer tarafta küp doğranmış kayısıların üzerine biraz un serpip karıştırdıktan sonra kek hamuruna katıp karıştırın. Kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder