4 Ocak 2010 Pazartesi

Oktay Usta'dan Kıymalı Pirinçli Börek



Oktay Usta Yemek Tarifleriyle yine döktürüyor...

Malzemeler :

* 3 su b.söke un
3 çorba k.yoğurt
1 yumurta
1 çay k.karbonat
1 tatlı k.tuz
1 çay b.sıvıyağ
Su
Tuz
o İç Harcı İçin
300 gr.kıyma
1 çay b.pirinç
2 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Sade organik karabiber
Kimyon
+ Üzeri İçin
1 yumurta

Hazırlanışı

Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine yoğurt, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

İç harcı için soğanı sıvıyağda kavurun. Ardından üzerine kıymayı da ekleyip bir süre daha kavurun. Ardından ocaktan almaya yakın üzerine doğranmış maydanoz, haşlanmış pirinç ,tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek karıştırın.



Hamurun 3'te birini ayırdıktan sonra hamuru tepsinizin ya da fırın kabınızın boyutunda açın. İç harcı üzerine yaydıktan sonra kalan hamuru da açıp üzerine kapatın. Kenarlarını burduktan sonra üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder