30 Nisan 2010 Cuma

Ispanaklı Tuzlu Kek Tarifi


Oktay usta Yemek Tarifleri
Malzemeler :

3 Yumurta
2 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Kase Karışık Peynir
2 Çorba K. Közlenmiş Kırmızı Biberli Sos
1 Paket Kabartma Tozu
1 Demet Ispanak
Alabildiği Kadar Söke Un
Tuz

Oktay usta Yemek Tarifleri
Hazırlanışı
Yumurtaları karıştırma kabında çırpın. Biberli sosu ekleyip çırpın. Peynirleri ince ince doğrayın. Ispanağı doğrayıcıdan geçirin. Peyniri ve ıspanağı da koyup karıştırın. Kabartma tozunu, margarini, sıvıyağı ve 3 yemek kaşığı kadar unu ilave edin.



Tuzunu da ekleyip bütün malzemelerini karıştırın. Yağlanmış baton kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Baharatlarını da atıp biraz daha karıştırın ve altını kapatın. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu dökün ve karıştırın. Lavaşları açıp tantuniyi hepsine paylaştırın ve dürüm şeklinde sarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder