2 Ekim 2010 Cumartesi

Lokumlu Pilav

Malzemeler :
2,5 Su B. Söke Un
2 Yumurta
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
* Üzeri İçin:
2 Çorba K. Tereyağı
300 Gr. Kıyma
Tuz
Karabibe


Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın. Tuzunu atın. Yumurtaları kırın. Yeteri kadar su ilave edin. İyice yoğurarak sert kıvamda bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru tezgaha alın ve unlayarak merdane yardımıyla açın. İnce bir hamur elde edince, ince aralıklı hamur kesme aletiyle erişte gibi kesin.

Bıçakla bu sefer diğer yönden keserek küçük küp küp hamurlar elde edin. Tuzlu kaynar suya atın ve haşlayın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıymayı kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Haşlanan hamuru servis tabağına alın. Kavrulan kıymayı da üzerine alın. Kenarlarını maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder