ŞEKER HAMURU :
900 gr.pudra şekeri
1 çorba k.toz jelatin
2 tatlı k.gliserin
yarım su b.glikoz
1/4 su b.su
4.5 KURABİYESİ:
1 yumurta
5 çorba k.toz şeker
125 gr.margarin veya tereyağı
3 çorba k.pekmez
2 çorba k.tarçın
2 çorba k.toz zencefil
1 çorba k.karbonat
1 tatlı k.karabiber
1 tatlı k.toz karanfil
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar karıştırma kabına alınır. Üzerine tozşeker ilave
edilerek çırpılır. daha sonra margarin veya tereyağı, pekmez,
tarçın, zencefil, karanfil ve karabiber eklenerek karıştırılır.
en son karbonat ve un ilave edilerl karıştırlır.elde edilen
kurabiye hamuru kurabiye kalıpları ile şekil verilerek yağlanmış
tepsiye dizilir.
170 derecede ortalama 15 dk. da pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder