29 Nisan 2008 Salı
Dutlu Kup
Malzeme :
* 10 pötibör bisküvi
* 1 kase kara dut
* 3 çorba k. tozşeker
* 1 su b. portakal suyu
* 1 kutu labne peyniri
* 1 su b. ceviz
* 1 su b. krema
* 1 çay b. pudra şekeri
Süslemek için:
* Dut
* ceviz
* kayısı
Hazırlanışı :
Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıvamına getirin.Karamel kıvamına gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin.Akıcı bir kıvam elde edin.Daha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edin.Karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın.Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpın.Üzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın.
10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.Kuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltın.Üzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alın.Kalan kremalı karışımı boşaltın.Üzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder