14 Eylül 2008 Pazar
Elbasan Tava
Malzemeler :
* 500 gr. kuzu gerdan
* 2 yumurta
* 1 su b.yoğurt
* 1 su b.un
* et suyu
* tuz
* karabiber
* kekik
Hazırlanışı :
Haşlanmış 500 gr. kuzu gerdanının eti didiklenerek fırın kabının altına yayılır.Eğer etin kuru olacağını düşünüyorsanız, et suyu ilebiraz yumuşatabilirisiniz. Üzeri için karıştırma kabında yumurta, un tuz, karabiber ve kekik karıştırılır. Daha sonra alabildiği kadar tavuk suyu eklenerek karıştırılır. Bu karışım gerdan etinin üzerine gezdirilir. Fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder