14 Eylül 2008 Pazar
Yassı Künefe
Malzemeler :
* yarım kg yassı kadayıf
* 1 su b. süt
* 4 yumurta
Üzeri için:
* gülsuyu
* ceviz
* kaymak
Şerbeti için:
* 3 su b.toz şeker
* 3 su b.su
* 1 dilim limon
Hazırlanışı :
Yassı kadayıflar ilk olarak süte batırılır. İki elle parçalamadan sıkılarak fazlası alınır. Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak kızartılır. Diğer taraftan şerbeti hazırlanır. Kadayıflar pişince direkt şerbete atılır daha sonra servis tabağına alınır. Üzerine gül suyu serpildikten sonra kaymak ve cevzi ile servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder