4 Ağustos 2009 Salı
4 Renkli Kandil Simidi
Malzemeler :
* 3 su b. un
* 1 çay b. zeytinyağı
* 2 çorba k. tereyağı
* 1 yumurta
* 2 çorba k.yoğurt
* 2 çorba k.yoğurt suyu
* 1 tatlı k. mahlep
* 1 tatlı k. tuz
* 1 tatlı k. toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
* Mavi haşhaş
* sarı haşhaş
* çörek otu
* susam
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine mahlp,tuz,,toz şeker,kabartma tozu ilave edn.Unun ortasına 1 adet yumurta kırın.Üzerine zeytinyağı ve tereyağı ilave edin.Hamura 2 çorba kaşığı yoğurt ve yoğurt suyu ilave edin.
İlk önce sıvıları karıştırın.
Daha sonra unuda karıştırrak kandil simidini yoğurun.Hamuru kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın.Hmaurdan parçalar kopartın.Parçaları uzun olarak rulo yapn.Daha sonra yuvarlak şekil verin.Kandil simidlerini fıırn tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine haşhaş,susam ,çörek otu serpin.Kandil simidini öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder