22 Ağustos 2009 Cumartesi

İftarlık çorbalara devam: Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası



Malzemeler :


* 2 tavuk baget
* 4 çorba k. arpa şehriya
* 1 domates
* 1 tutam fesleğen

Terbiyesi için:

* 5 çorba k. yoğurt
* 2 çorba k. un
* 1 yumurta
* tuz, tavuk suyu

Hazırlanışı :

2 adet tavuk bageti haşlayın ve elin,zle didikleyin.Didiklediğiniz tavuk etlerini çok ince olarak kesin.Tencereye tavuk suyunu ve normal ve arpa şehriyeyi ilave ederek arpa şehriyeyi haşlayın.Çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına yoğurdu alın.Üzerine 1adet yumurtayı kırın.2 çorba kaşığı unu ilave edin.Üzerine bir miktar sıcak su ve tuz ilave edip devamlı karıştırarak terbiyeyi bağlayın.

Terbiyeyi arpa şehriyeli olan tencereyi ilave edip pişirmeye devam edin.1 adet domatesi küp olarak kesin.Çorbanın üzerine küp kesilmiş domatesi ilave edin.Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.Üzerine ince kıyılmış fesleğen ilave edin.Servis tabağına çorbanızı ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder