21 Şubat 2010 Pazar
Peynirli Kalbura Bastı tarifi
Malzemeler :
* 1 Su B. Yoğurt
1 Su B. Sıvıyağ
2 Yumurta
125 Gr. Beyaz Peynir
Limon
1 Tatlı K. Karbonat
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Söke Un
* Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Geniş bir karıştırma kabına peyniri ufalayın. Yumurtayıve yoğurdu koyup karıştırın. Daha sonra sıvıyağı da ekleyip çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.
Alabildiği kadar unu döküp kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Kalburun üzerine hafifçe bastırın ve yuvarlayarak alın. Sıvıyağda kızartın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder