21 Şubat 2010 Pazar
Pekmezli Kakaolu Kurabiye tarifi
Malzemeler :
1 Çay B. Pekmez
1 Çay B. Esmer Şeker
125 Gr.Tereyağı
1 Tatlı K. Karbonat
2 Çorba K. Su
1 Çorba K. Kakao
1 Tatlı K. Tarçın
1 Tatlı K. Toz Zencefil
4 Tane Karanfil
Alabildiği Kadar Söke Un
Damla Çikolata
Hazırlanışı
Esmer şeker, kakao, tereyağı, pekmez, tarçın, zencefil ve dövülmüş karanfili bir kaseye koyun. Karbonatı suyla ezin onu da kaseye ekleyin ve alabildiği kadar (6 yemek k. kadar) unla yoğurun. İçine damla çikolatayı da ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklarla dizin.
180 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder