11 Nisan 2010 Pazar

Portakallı Kek


Malzemeler :

3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Portakal
Alabildiği Kadar Söke Un

Hazırlanışı
Kek kalıbını margarinle yağlayın. Bir portakalı ince ince dilimleyin. Dilimleri yuvarlak kek kalıbının zeminine yanyana dizin.

Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Şekeri döküp iyice çırparak köpürtün. Sıvıyağı, sütü ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.

Kabartma tozunu, vanilyayı ve 9 çorba kaşığı unu koyup karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra dereceyi 165 dereceye düşürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder