22 Nisan 2010 Perşembe

Pekmezli Baharatlı Bisküvi


Malzemeler :

1 Su B. Söke Buğday Unu
2 Su B. Söke Tam Buğday Unu
1 Çorba K. Kakao
2 Çorba K. Tereyağı
1 Yumurta
1 Çay B. Sade Organik Harnup Pekmezi
2 Çorba K. Pudra Şekeri
1 Çay K. Zencefil
4 Tane Yeni Bahar

Hazırlanışı
İki çeşit unu, kakaoyu ve pudra şekerini kaseye alıp harmanlayın. Yeni baharı havanda dövün. Yeni baharı ve toz zencefili de ilave edin. Harmanlayıp ortasını açın. Tereyağını ve pekmezi ortaya koyun.

Ortasından karıştırmaya başlayın. Kıvamı koyu olursa 1 yumurta kırın. İyice yoğurun. Merdaneyle açın. Yuvarlak kurabiye kalıbıyla parçalar kesin.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan hamuru tekrar açın ve daha küçük yıldız şeklindeki kalıpla kesin. Tepsiye dizmiş olduğunuz yuvarlakların üzerlerine yıldız şekillerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder