Kuzu Etli Közde Karnıyarık |
Malzemeler :
•6 patlıcan
•300 gr. kuzu eti
•1 soğan
•3 diş sarımsak
•2 domates
•1 biber
•2 defne yaprağı
•1 çorba k. salça
•tane karabiber
•tuz, sıvıyağ
Üzeri için:
•domates
•biber
Hazırlanışı :
Patlıcanları fırın tepsisine alarak 250 derecede ortalama 20 dk. yumuşayıncaya kadar pişirin. Henüz sıcakken kabuklarını soyun ve fırın kabınayerleştirin.
Diğer tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için tencereye sıvıyağı alın. Üzerine minik doğranmış kuzu etlerini alarak kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin. Bir süre daha kavrulunca salçayı ve defne yaprağını da ilave edin. Etleri yağa binene kadar böylece kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış domates ve biberleri de ekelyip pişirmeye devam edin. En son tuzunu ve baharatını ayarlayıp bir iki dakika daha pişirin.
Fırın kabına dizdiğiniz patlıcanlaın karnını açarak içine hazırladığınız iç harçtan paylaştırın. Üzerlerine birer domates ve biber dilimi yerleştirip iç harcın suyundan da üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder