1 Ekim 2010 Cuma

Tavuk Kümeste


Malzemeler :

3 Su B. Pirinç
3 Su B. Su
1 Çay B. Sıvıyağ
Sade Organik Tuz
Köftesi İçin:
Yarım Kg. Kıyma
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
Tuz
Karabiber
Kimyon
10 Haşlanmış Bıldırcın Ya Da Tavuk Yumurtası
Bahçesi İçin:
Dereotu
Maydanoz

Hazırlanışı
Köftesi için bir kaba yarım kg.kıymayı alın.Üzerine 2 dilim bayat ekmek içi,1 adet soğan rendesi ,2 diş sarımsak tuz,karabiber ve kimyon ilave edin ve köfte harcını yoğurun.
10 adet bıldıcın yumurtasını haşlayın.Köfte harcından parçalar kopartın ve elinizle açın. köfte harcının içine haşlanan bıldırcın yumurtalarını alınve kapatın ve elinizle yuvarlayın. Tavaya sıvıyağı alın ve köfteleri kızartın. Pilavı için tencerye sıvıyağı alın. Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edinve kavurun.
Daha sona üzerine ıcak su ilave edin ve pilavı pişirin. Servis tabağına ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin. Pişen pilavı yuvarlak bir cam kaba alın ve ters çevirip servis tabağının ortasına alın. Pilavın kenarlarına köfteleri ilave edin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder