24 Nisan 2009 Cuma
Zeytinli Burgu
Malzemeler :
* 1 su b.süt
* 1 su b.su
* yarım su b.sıvıyağ
* 1 p.yaşmaya
* 1 çorba k.toz şeker
* 1 tatlı k.tuz
* 1 yumurta
* alabildiği kadar un
Ara katlar için:
* zeytin ezmesi
* tereyağı
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına ilk önce 1 su bardağı süt,1 su bardağı su,yarım su bardağı sıvıyağ üzerine 1 paket yaşmaya ilave edip mayayı eritin.Daha sonra üzerine yumurta akını ilave edin. Daha sonra karıştırma kabına 1 çorba kaşığı toz şekeri ve üzerine 17 çorba kaşığı un ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru 3 parçaya bölün.Hamurları merdane ile açın. Açtığınınz hamurun içine tereyağını 3 parçaya bölüp tereyağını sürün.Tereyağının üzerine zeytin ezmesi sürün.Zeytin ezmesinin üzerine taze kekik ilave edin. Diğer hamuru da açın ve açtığınız hamurun üzerine alın.Yine hamurun üzerine tereyağı ve zeytin ezmesi sürün. Üzerine taze kekik serpin.3.hamuru da açın.Diğer hazırladığınız hamurların üzerine hamuru yayın.
3 adet hamru üst üste getirin.Üzerine elinizle bastırın.Tekrar merdane ile açın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra hamurdan 1 parmak genişliğinde kesin ve elinizle burgu yapın.Zeytinli burguları fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder