16 Mart 2010 Salı

Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap


Malzemeler :


* 300 Gr. Kuzu Eti
1 Su B. Haşlanmış Nohut
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Su

* Püresi İçin:
1 Kase Haşlanmış Bezelye
1 Su B. Haşlanmış Buğday
1 Çay B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı

Tencereye sıvıyağı dökün ve doğranmış kuzu etini kavurun. Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Kavurduğunuz etin üzerine soğanı, sarımsağı,defne yapraklarını ve tane karabiberi koyup karıştırın. Salçayı da ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Püreyi hazırlarken; tereyağını, sütü ve bezelyeyi doğrayıcıdan geçirin. Küçük bir tencereye alın. Üzerine buğdayı ve tuzu ilave edip karıştırın. Biraz ocağa koyun.

Pişen kuzu etini kapatmadan evvel haşlanmış nohutu ilave edin. Bir süre daha piştikten sonra altını kapatın. Çukur servis tabağının kenarlarına sosu dökün. Boş kalan orta kısma da kuzu etlerini alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder