19 Mart 2010 Cuma

İrmikli Ekmekli Saray Tatlısı


Malzemeler :

* 14 Dilim Tost Ekmeği
1 Litre Süt
1 Su B. Toz Şeker
7 Çorba K. İrmik
2 Parça Damla Sakızı
* Şerbeti İçin:
2 Su B. Su
2 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon
* Üzeri İçin:
Pirinç Yeşil Fıstık



Hazırlanışı

Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.

İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.

Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder