21 Ağustos 2010 Cumartesi

Köfteli Buğdaylı Çorba Tarifi

80 Gr. Kıyma1 Çay B. Buğday
1 Su B. Haşlanmış Nohut
2 Çorba Kaşığı Söke Un
1 Kase Yoğurt
1 Yumurta
Su
Tuz
* Üzeri İçin:
Tereyağı
Nane
Pul biber

Buğdayı yıkayıp tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek haşlayın. Bulgur haşlanınca haşlanmış nohutu ilave edin. Kıymayı, tuz ve karabiberle karıştırıp misket kadar köfte yapın. Ayrı bir tavaya az sıvıyağ dökün. Köfteleri çevirerek kızartın.

Çorbanın içine ilave edin. Terbiyesi için; yoğurdu ve yumurtayı karıştırıp çırpın. Ardından unu ilave edin. Önce soğuk su döküp karıştırın. Sonra sıcak su dökün ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Sosu için tavada eritilen tereyağının içinei nane tuz ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerinde gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder