11 Ağustos 2010 Çarşamba

Kuskuslu Bonfile Sarması


Malzemeler :

500 Gr. Bonfile
2 Kırmızı Biber
2 Sarımsak
7 Mantar
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
* Kuskusu İçin:
1 Paket Kuskus
3 Yeşil Biber
2 Domates
1 Çorba K. Domates Salçası
Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber



Hazırlanışı
Bonfileyi kesme tahtasına alın. ÜZerine ıslak buzdolabı poşeti serin ve iyice dökün. Biberleri, sarımsakları ve mantarları küçük küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökün. Doğradığınız sebzeleri yüksek ısıda kısa sürede kavurun. Ezdiğimiz bonfilenin üzerine kavrulan sebzeleri yayın. Sonra bonfileyi rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıda sarın ve fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Tencereye sıcak su koyun ve kuskusu ilave edin. Kuskus haşlanırken ayrı geniş bir tavaya zeytinyağı dökün. Biberleri ince ince doğrayın ve yağda kavurun. Domatesleri de küçük küçük doğrayın ve tavaya ilave edin. Birkaç dal fesleğeni de ince kıyıp tavaya ekleyin. Salçayı da koyup kavurduktan sonra tuzunu, karabiberini atın. Haşlanan kuskusu da süzün. Tavaya ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağının zeminine yayın. Pişen bonfileyi ince ince dilimleyerek kuskusun üzerine dizin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder