3 Mayıs 2008 Cumartesi
Ispanaklı Islak Kek
Malzeme :
* 4 yumurta
* 1,5 su b. tozşeker
* 1 su b. toz fındık
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 limon
* Yarım çay b. soda
* 1 su b. ıspanak püresi
* 2 su b. un
* Islatmak için:
* Gazoz
* Kreması için:
* 2 su b. süt
* 2 çorba k. labne peyniri
* 2 çorba k. un
* 1 çay b. toz şeker
* yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip birlikte mikserle çırpın.Üzerine ıspanak püresi,1 su bardağı toz fındık ilave edin. Yarım çay bardağı sodayı ekleyin.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu v e2 su bardağı unu karıştırm kabın alın.Tüm malzemeleri karıştırın. En son üzerine 1 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyunu ilave edin. Kek karışımını yuvarlak pasta çemberine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 2 çorba kaşığı uni1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısını ilave edip kremayı pişirin. Krema pişince ocağın altını kapatın ve 2 çorba kaşığı labne peynirini ilave edin karıştırın.
Kekiniz soğuduktan sonra üstüne kürdan batırın ve gazozu dökün. Gozozu çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.Üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder