3 Mayıs 2008 Cumartesi
Patlıcanlı Lokma Börek
Malzeme :
* 8 milföy yaprağı
* 2 patlıcan
* 50 gr. kaşar peyniri
* 50 gr. tulum peyniri
* yumurta sarısı
* çörek otu
Hazırlanışı :
2 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları servis tabağın alın.Üzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin.Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesin.Herbir parçayı elinizle çok az esnetin.
Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyun.Uçlarında kapatıp fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder