3 Şubat 2008 Pazar

FINDIKLI GUL TATLISI



FINDIKLI GÜL TATLISI

2 su b. un
1 su b. irmik
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
125 gr margarin
1 p. kabartma tozu
1 fiske kırmızı gıda boyası
içi için:
1 kase fındık
şerbeti için:
4 su b. su
4 su b. tozşeker
yarım limon

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına yumaşımş margarini,sıvıyağı,
yoğurdu alarak karıştırın.Üzerine un ve irmiği,
kabartma tozunu, gıda boyasını ekleyin.
Hepsini karıştırarak hamur kıvamına
getirin.Hamuru açın ve bir bardak yardımı
ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru
birbiri üstüne binecek şekilde yanyana koyun.
Bir defada yuvarlayıp ortadan ikiye kesip ters
çevirin. Böylece 3 yuvarlak parçadan 2 gül
şekli elde edeceksiniz.Ortalarına birer
tane fındık koyun. Hamuru toplayıp tekrar
tekrar açabilirsiniz. 170 derecede tatlımızı
pişirin. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk
şerbetle buluşturun. Gülsuyu tadını sevenler
bir iki damla gülsuyu da ilave edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder