27 Mart 2008 Perşembe

Gelin Bohçası



Malzeme :

* 1 tavuk gögsü
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 kase mantar
* 2 ç.k. bezelye
* 1 t.k. un
* 1 su b.kaşar peyniri rendesi
* yeşil soğan
* tuz,karabiber
* kekik
* zeytinyağı

Bağlamak için:

* yeşil soğan

Hazırlanışı :

Tavuk gögsünü küp küp doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine tavuk gögsünü,doğranmış soğan,sarımsak ve mantarları ekleyip soteleyin. üzerine konserve bezelyeleri ve kabakları de ekleyin. En son unu,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yufkaları bir tabak yardımı ile kesip iki yufkayı üst üste koyun. Tavuklu karışımı kestiginiz yufka parçalarına paylaştırın.

Yufkaya kese şekli verip önce sıcak suya daha sonra da soğuk suya atılmış yeşil soğan sapları ile bağlayın.Bu şekilde hazırlanan keseleri tepsiye dizip üstlerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin.180 derecede yufkalar ve kaşar peyniri kızarana kadar tutun.

Görsellik ve lezzet açısından misafir ağırlanabilecek bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder