19 Mart 2008 Çarşamba

Kaz Boğazı



Malzeme :

hamuru için:

* 1 çay b.yoğurt
* 1 çay b.sıvıyağ
* 1 çay b.su
* 1 yumurta
* yarım p.kabartma tozu
* yarım limon
* 1 çay k.tuz
* aldığı kadar un

iç harcı için:

* 1 kase ceviz
* nişasta

üzeri için:

* 150 gr.tereyağı

şerbeti için:

3.5 su b.toz şeker
3 su b.su
yarım limon


Hazırlanışı :

ilk olark şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır. Hamuru için; karıştırma kabına yoğurt,sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay k. tuz eklenerek ilk olarak sıvılar karıştırılır.

Daha sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek hamuru hazırlanır. elde edilen hamur 16 bezeye bölünür. Bezeler 8' er tane olmak üzere iki blok yapılarak aralarına nişasta serpilerek baklava hamuru gibi incecik açılır. İçerisine küçük kırılmış ceviz serpilerek oklavaya bir tur sarılarak kesilir.

Oklavaya sarılan hamur büzdürülerek oklava çıkarılır. Daha sonra 2 parmak aralık ile kesilir. elde edilen her bir büzgü u şeklinde kıvrılarak tesiye dizilir. her iki hamur için de aynı işlem uygulanır.

Tereyağı kısık ateşte eritilerek tepsiye dizilen hamurların üzerine gezdirilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirlir. Pişince üzerine soğuk şerbet gezdirilerek bir süre şerbeti çekmesi beklenir.Dilenirse üzerinde yeşil fıstık veya ceviz ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder