19 Mart 2008 Çarşamba

Kaldirik Ya da Hodan Kavurması



Malzeme :

* 2 soğan
* 1 kg kaldirik
* 3 yumurta
* 1 çorba k. salça
* tuz,karabiber,
* sıvıyağ
Üzeri için:
1/2 litre organik süt


Hazırlanışı :

Kaldirik veya diğer adıyla hodanları yıkayıp haşlayın. Sudan çıkartıp süzüp doğrayın. Tencerenize sıvıyağı ve soğanları alın. Sotelendikten sonra salçayı ekleyin. Daha sonra doğradığınız hodanları da ekleyin. Bir iki dakika çevirip yumurtaları üzerine kırın. Tuz ve baharatları ekleyin. Pişince altını kapatıp sıcak sütü üzerine dökerek kapağını kapatın.

Yarım saat dinlenip sütünü çektikten sonra ikram edin. Mevsimi kısa olan bu sebzeyi yemenizi tavsiye ediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder