23 Ekim 2008 Perşembe

Antakya Mutfağından Sini Oruğu-23 Ekim 2008

malzemeler:

3 su bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
2 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ

iç harcı için: 350 gram kıyma
2 adet soğan
1 avuç ceviz içi
sıvıyağ-tuz-karabiber

3 su bardağı ince bulguru bir kaba alın.Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip bulgurun şişmesini sağlayın.Daha sonra bulguru karıştırma kabına alın.Üzerine 2 çorba kaşığı biber salçası,4 çorba kaşığı irmik bir tutam tuz,karabiber,sıvıyağ ilave edip karıştırın.Daha sonra üzerine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın.1 adet soğnı yemekilk kesin.Tavaya soğanı alın ve kavurun.Soğanın üzerine 350 gr.kıyma ilave edip soğan ile beraber kavurun.Daha sonra üzerine tuz,yeni bahar ve karabiber ilave edip karıştırın.En son kıymanın üzerine ceviz parçaları ilave edin.Yuvarlak bir fırınn tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.

Fırın tepsisine bulgurlu harcın yarısını tepsiye yayın.Bulgur hacın üzerine kıymalı iç harcı yayın.Kıymalı iç harcın üzerine kalan bulgrlu harç ile kapatın.Eliniz ıslatıp elinizle iyice bastırın.Sini oruğunu fırına vermeden önce dilimlere bölün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder