21 Ekim 2008 Salı

Yoğurt Tatlısı



Malzemeler :

* 4 yumurta
* 1 çay b. tozşeker
* 3 çay bardağı yoğurt
* 1 çorba k.tereyağı
* 1 limon kabuğu rendesi
* 3 çay b. un
* 3 çay b. irmik
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 çorba k.hindistan cevizi

Şerbeti için:

* 4 su bardağı toz şeker
* 4,5 su bardağı su
* yarım limon

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına yumurta, yoğurt ve erimiş margarin alınarak sıvılar karıştırılır. Diğer taraftan toz şeker, un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve hindistan cevizi karıştırılır ve sıvılara eklenir.En son limon kabuğu rendesi de eklenerek fırın kabına alınır.180 derecede pişirilir.

Bu arada şerbeti hazırlanır. Tatlı da pişince ikisi de ılıkken şerbeti verilir. Fıstık ezmesi ve kiraz şekerlemesi ile servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder