27 Ocak 2009 Salı

Fırında 2 katlı Tavuklu Pilav



Malzemeler :


* 2 su b. bulgur
* 3 su b. pirinç
* 1 soğan
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 kase mantar
* 5 tavuk baget
* 1 çorba k. salça
* tavuk suyu
* sıvıyağ
* tuz

Hazırlanışı :

1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı aın.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin.Üzerine tuz ilave edin. Diğer tencereye sıvıyağ alın.Üzerine soğanı ilave edin.Üzerine 2 su bardağı bulguru ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı salça
ilave edip karıştırın.

Fırın kabına kavrulmuş olan bulguru ilave edin.Üzerine kavrulmuş pirinci ilave edin.Pirncin üzerine 5 adet tavuk bageti ilave edin. Üzeirne mantarları ilave edin. Üzerine tavuksuyu ve sıcak su ilave edip öncden ısıtılmış olan 180 dereclik
fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder