5 Ocak 2009 Pazartesi

Portakal Reçeli-5 Ocak 2008


  • 2 kg. portakal
  • 1 limon
  • 2 kg. toz şeker

2 kg.portakalın kabuklarını soyun.Portakla kabuklarını küp olarak kesin.Tencereye su ilave edin. Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartın.Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatın.Tekrar acı suyunu çıkatın.Portakaları ise küp olarak kesin.

Portakalları parçalayıcıdan geçirin.Daha sonra tencereye 2 kg. toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu sıkın.Limon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder