14 Ocak 2008 Pazartesi

BALKABAKLI GOZLEME



BALKABAKLI GÖZLEME


Hamuru için:
6 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
1 şişe soda

İç harcı için:
500 gr. kabak
1 tatlı k. tereyağı
1 çay k. tuz
1 tatlı k. tozşeker

Üzeri için:
tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Hamuru için unu kaba alın. Ortasına yaşmayayı
alın. Su ilave ederek mayayı ezin. Daha sonra
tuz,şeker ve soda ilavesi ile hamuru tutup
mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta kabağı,tereyağı
tuz ve şeker ilave ederek pişirin ve ezin. Mayalanan
hamurdan bir parça pide için ayırıp kalanı bezelere
bölüp açın. İçine kabakları paylaştırın. Ya kabağın
üzerine bir hamur daha kapatarak ya da yarım
daire şeklinde hamurları kapatıp teflon tavada veya
saçta pişirin. Üzerine tereyağı sürerek sıcak ikram edin.
Bolunun bu gözlemesi gerçekten çok nefis..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder