11 Ocak 2008 Cuma

UC RENKLI TAVUK GOGSU



ÜÇ RENKLİ TAVUK GÖĞSÜ


1 lt. süt
1 su b. un
1,5 su b. tozşeker
125 gr. margarin
2 damal sakızı

Sosu için:
1 çorba k. nişasta
4 çorba k. tozşeker
5 mandalina
4 kivi

HAZIRLANIŞI:
Tencereye unu ve margarini alıp kavuralım. Daha sonra kenara
alıp ılınana kadar bekleyelim. Üzerine sütü,margarini,toz şekeri
ve damla sakızı alıp puding gibi pişirelim. Pişen muhallebiyi
servis kabına boşaltalım. Diğer tarafta kiviyi ve mandalinayı ayrı
kablara püre yapalım. Üzerlerine 2 şer çorba kaşığı toz şekeri
ilave edip pişirelim. 1 çorba kaşığı nişastayı su ile ezip iki kaba
paylaştırıp kıvamlarını bağlayalım. Soğuyan muhallebinin üzerini
iki ayrı sosla istediğimiz gibi süsleyelim. 1gece dolapta soğutup
ikram edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder