11 Mart 2009 Çarşamba
Tuzda Adaçaylı Tavuk
Malzemeler :
* 1 bütün tavuk
1.5 kg. tuz
2 yumurta akı
alabildiği kadar su
İç harcı için:
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* adaçayı
* havuç
* tane karabiber
1. garnitürü için:
* Yarım kg. organik esmer pirinç
* 2 çorbak. tereyağı
* 1 su b. et suyu
* sıvıyağ
* su
2. garnitürü için:
* 5 patates
* 1 çorba k. tereyağı
Hazırlanışı :
Tavuğun iç harcı için soğanı ve sarımsağı iri olarak kesin. Tavuğun içine sarımsak,soğan,havuç,tane karabiber,adaçayı ile doldurun. Tavuğu dikin.
Karıştırma kabına 1.5 kg.tuzu alın.Üzerine 2 yumurta akını ilave edip karıştırın..Üzerine su ilave edip tekrar karıştırıp kar haline getirin.Fırın tepsisine tavuğu alın.Tavuğun üzerini kar haline gelmiş tuz ile tavuğu tamamen kapatın. Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Tavuğun yanına 5 adet patatesi alüminyum folyo ile kapatın.Tavuğun yanına fırın tepsisine patatesleri alın ve pişirin.
Pilavı için tencereye tereyağını alın üzerine yarım kg.esmer şeker ilave edin karıştırın.Daha sonra üzerine bir tutam tuz ilave edin.Pirincin üzerine et suyu ve normal su ilave edip pilavı pişirin. Servis tabağına pişen tavuğu alın ve tuzunu kırın.Tavuğu yanında pilav ve patates ile servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder