18 Aralık 2007 Salı

AYVALI IRMIK TATLISI




AYVALI İRMİK TATLISI


muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su b. tozşeker
1,5 su b. irmik
1 p. vanilya
50 gr tereyağı
marmelatı için:
2 ayva
1.5 su b. tozşeker
2 su b.su
üzeri için:
fındık
hindistan cevizi
yeşil fıstık
çikolata parçaları

HAZIRLANIŞI:
Marmelatı için 2 su b.s u tencereye konularak ocağa


konulur.Bu arada ayvalar rendelenerek çekirdekleri


ayrılır. ayvalar suya eklenir, pişmeye bırakılır.pişince


mikserle püre haline getirilir.ayrılan çekirdekler ve şekeri


ilave edilir bir süre daha pişirilir.Muhallebisi için; süt ve


tereyağı tencereye alınır.üzerine tozşeker,irmik ve vanilya


ilave edilir.sürekli karıştırarak pişirilir.pişince fırın kabına


alınır. Mermelatı üzerine sürülür. Hİndistan cevizi, fındık, fıstık
ve çikolata ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder