17 Aralık 2007 Pazartesi

SAFRANLI PİLAV



2 su b.pirinç
200 gr.kuşbaşı et
1 su b.nohut
2 soğan
1 çay k.safran
1 portakal kabuğu rendesi
1 su b.et suyu

HAZIRLANIŞI:
Tavaya svıyağ alınarak etler sotelenir. üzerine soğanlar piyaz doğranarak
ilave edilir, az su verilerk pişirilirpişmesine yakın haşlanmış nohutu ilave edilerek
pişirilir.diğer taraftan pirinçler tavaya alınarak sıvıyağda kavrulur, tuzu ayrlanır.
bu arada pilav için et suyu hazırlanır.safran da et suyuna eklenerek çözdürülmesi
sağlanır. portakal kabuğu da rendelenerek ilave edilir. pirinçler iyice kavrulunca
et suyu ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.pilav ve et pişince
kek kalıbına et altta pilav üste gelecek şekilde konularak bastırılır. daha sonra
servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder