7 Aralık 2007 Cuma

KUZU ETLİ ÇITLATILMIŞ BÖREK



MALZEMELER:
6 yaprak milföy
300 gr.kuzu eti
3 soğan
1 kase bezelye
1 tutam maydonoz
1 yumurta
tuz,karabiber
kekik
sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:
300 gr. kuzu eti sıvıyağla kavrulmaya başlanır.soğanlar doğranarak
ilave edilir.tuzu ve baharatı eklenerek kavrulmaya devam edilir.
ocaktan alınacağı zaman bezelyeler ilave edilerek altı kapatılır.
diğer taraftan milföyler kenarları yanyana üst üste gelecek şekilde
konulur. kenarlarına basılarak birleştirilir.daha sonra merdaneyle
açılarak inceltilir.hamur uzunlamasına 2 ye ayrılarak içine hazırlanan
harçtan konularak sıkıca sarılır.simit şeklinde yuvarlanarak yağlanmış
tepsiye alınır.üzerine çırpılmış yumurta sürülür. haşhaş ya da çörek otu
serpilerek kenarlarına bıçakla çeltik atılır.fırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder