10 Aralık 2007 Pazartesi

HAVUÇLU KEK



3 yumurta
1 su b. sıvıyağ
3 su b. un
2 su b. tozşeker
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
1 su b. ceviz
2 su b. havuç
1 tatlı k. tarçın
sosu için:
2 su b. süt
1.5 su b.toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k.nişasta
1 p. vanilya


HAZIRLANIŞI:
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın.
Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip
tekrar karıştırın.Üzerine 1 su bardağı ceviz ve
2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin.
Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin.
Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin.
Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin.
Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın.
Servis tabağına keki alın.Üzerine sosu dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder