8 Haziran 2009 Pazartesi
Meyveli Çikolatalı Rulo Pasta
Malzemeler :
* 3 yumurta
* 3 çorba k. toz şeker
* 1 çorba k. esmer şeker
* 2 çorba k. kakao
* 1 tatlı k. kabartma tozu
* 1 su b. un
Islatmak için:
* 1 fincan çilek reçeli
Kreması için:
* 1 paket toz şenti
* 2 su b. süt
* meyve
* kivi
* mandalina
* nar
* muz
Üzeri için:
* saçma çikolata
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 çorba kaşığı esmer şeker ve 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edip çırpma teliyle karıştırın.Daha sonra üerine 2 çorba kaşığı kakao ilave edi karıştırın. Üzerine 1su bardağı un ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt ile kaplayın.Tepsiye rulo pastanın kekini iyice yayın.Önceden ısıılmış olan 200 derecelik fırında 7 ile 8 dakika da pişirin.Rulo pasta kekini rulo yapıp sarın.Rulo şeklinde bekletin.
Kreması için karıştırma kabına 1 paket toz şantiyi alın.Üzerine 2 su bardağı süt ilave edip mikserle çırpın. Rulo pastayı açın ve pasta kekinin içine çilek reçeli sürün.Üzerine krem şantinin yarısını sürün. Tüm meyveleri küp olarak kesin.Üzerine küp kesilmiş meyvelerı ilave edin.Daha sonra rulo pastayı tekrar sarın.Rulo pastayı derin dondurucuya alın ve bekletin. Derin dondurucudan pastayı çıkartın.Üzerini şanti ile kapatın.Şantinin üzerine saçma çikolata serpin.
Rulo pastayı keserek servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder