20 Haziran 2009 Cumartesi

Tavada Lahmacun



Malzemeler :

* 3.5 bardak un
* 1 pk. kuru maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar su

İç harcı için:

* 250 gr kıyma
* 1 soğan
* 3 domates
* 2 biber
* Bir tutam maydanoz
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 çorba k. biber salçası
* 3 çorba k. sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber

Hazırlanışı :

Unu karıştırma kabına alarak üzerine mayayı ve tuzu serpip harmanlayın. Ortasını açarak alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru bir süre mayalandırın.

İç harcı için soğanı, maydanozu, domatesi ve biberi iri doğradıktan sonra doğrayıcıdan geçirin. Bu karışımı kıyma ve salça ile birleştirerek biraz da sıvıyağ ekleyerek karıştırın.

Hamurları ortalama 10-11 bezeye ayırarak merdane ile açın. Açtığınız bezelerden birini tavaya alın. Üzerine iç harçtan sıvayarak kapağı kapalı kontrollü olarak kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder