4 Haziran 2009 Perşembe

Mısır Unlu Şekerpare




Malzemeler :

* 3 su b.un
* 1 su b.mısır unu
* 200 gr.tereyağı
* 2 yumurta
* 1 su b.pudra şekeri
* 1 çay b.hindistan cevizi
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* 2 çorba k.sıvıyağ

Üzeri için:

* fındık

Hazırlanışı :

İlk olarak şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.

Karıştırma kabına un, pudra şekeri, hindistan cevizi ve mısır ununu alın karıştırın. Üzerine tereyağı, yumurta ve sıvıyağ alarak vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra yoğurun. Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak bir almalıdır. Hazırlanan hamuru ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine birer fındık kondurduktan sonra çırpılmış yumurta sarısı sürün.170 derecede pişirin.

Fırından çıkınca sıcakken şerbetini verin. Üzerine tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder