11 Ocak 2008 Cuma

BEYAZ PUF



2su b. pudra şekeri
2 çorba kç toz jelatin
2 çorba k. glikoz
1 su b. su
1 tatlı k. vanilya özü
1 tutam tuz

Süslemek için:
100 gr. çikolata
süsleme şekeri

HAZIRLANIŞI:
Glikozu ve pudra şekerini bir tencereye alıp karıştırarak
şeker eriyene kadar pişirelim. Diğer tarafta toz jelatin ve
suyu 12 dakika mikserde çırpalım. Ocaktan aldığımız karışımın
içine ekleyelim.Vanilyayı da ekleyelim. Slikon kalıplarımızın içine
önce nişasta serpelim. Daha sonra içine erimiş bitter çikolata
sürerek donmasını bekleyelim. Hazırladığımız kalıplara şanti
torbasına doldurduğumuz beyaz pufumuzu sıkalım.En az 4 saat
en güzeli bir gece dolapta bekletelim. Kalıplardan çıkartıp çocuklarımıza
güzel bir sürpriz yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder