11 Ocak 2008 Cuma

UZUMLU PIRASA



ÜZÜMLÜ PIRASA


Yarım kg. pırasa
1 çorba kç pirinç
2 çorba k. kuru üzüm
2 havuç
tuz, şeker
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Pırasayı iki parmak kalınlığında doğrayalım. Havuçları da verevine
doğrayalım. Zeytinyağını ve havucu tencereye alıp bir iki dakika
çevirelim. Üzerine pırasaları,pirinci,üzümü,tuz ve şekeri ekleyelim.
Şeker miktarı tuzun en az iki katı olacak. Biraz sıcak su verip
suyunu çekip pişene kadar karıştırmadan pişirelim. Kendi tenceresinde
kapağı kapalı olarak 1 gece dinlendirip soğuk ikram edelim. Üzümlü
pırasa , pırasa severler için çok güzel bir alternatif...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder