4 Ocak 2008 Cuma

KEDIDILLI BALKABAGI



KEDİDİLLİ BALKABAĞI


1 kg balkabağı
1.5 su b.toz şeker
1 tatlı k. tarçın
12 adet kedidili bisküvi
yarım su b. krema
üzeri için:
1 çay b. badem veya ceviz
1 kase kremşanti

HAZIRLANIŞI:
Temizlenmiş bal kabağı küp küp doğranır.1,5 su
bardağı tozşekerle beraber pişirilir. pişince iyice
ezilip püre haline getirilir.daha sonra azar azar
kreması ve tarçını ilave edilir.daha sonra badem
de ialve edilerek karıştırılır.pasta çemberi tabağa
oturtulur.içine bisküvilerin yarısı dizilir üstüne kabaklı
karışım dökülür. daha sonra kalan bisküviler de dizilir
ve tekrar üzerine kabaklı karışım dökülür.oda
sıcakılığına gelince buzdolabına kaldırılarak birkaç
saat bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder