19 Ocak 2008 Cumartesi

PIRASALI SUFLE



2 pırasa
1 kase mısır
1 yumurta
1 yumurta akı
1 çay b. süt
4 çorba k. un
1 çay k. maya
2 çorba k. kaşar p.
1 çorba k. galeta unu
1 çorba k. zeytinyağı
sos için:
maydonoz
dereotu
yeşil soğan
limon
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Pırasalar doğranarak tuzu ve karabiberi ilave edildikten
sonra sıvıyağda sotelenir.Diğer taraftan hamuru için;
karıştırma kabına süt, maya, yumurta,mısır, un ve kıvamı
kontrol edilerek galeta unu ilave edilir.hamurun kıvamı
kek hamurundan biraz daha katı olmalı.hamur hazır olunca
sufle kapları yağlanır, içi galeta unu ile kaplanır.sonra
kap yarısına kadar hamur ile doldurulur.üzerine pıras karışımı
konur üstüne tekrar hamur konualarak tüm kaplar doldurulur.
hazırlanan sufleler mayalı olduğu için bir süre dışarda bekletilir.
bu arada baharatlı sos hazırlanır.bunun için; karıştırma kabına
ince doğranmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, limon suyu,
tuz ve karabiber konularak karıştırılır.daha sonra dinlendirilen
sufleler pişirilir. Üzerinde baharatlı sos ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder