4 Ocak 2008 Cuma

CIKOLATALIM



ÇİKOLATALIM


MALZEMELER:
3 çorba k. tereyağı
2,5 su b. un
1 yumurta sarısı
1 tatlı k. kabartma tozu
1 çay b. süt
1 fiske tuz
iç harcı için:
1 kase bitter çikolata
1 çay b. su
2 çorba k. tereyağı
2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 portakal kabuğu
1 su b. un
1 su b. ceviz

HAZIRLANIŞI:
Unun üzerine kabartma tozunu,yumurta
sarısını, sütü, bir fiske tuzu alıp yoğurun.
Hamurun üçte ikisini fırın kabına bastırarak
yerleştirin. Diğer tarafta bitter çikolata ve
suyu karıştırarak eritin. Üzerine kalan tüm
malzemeleri ekleyerek bir karışım elde edin.
Bunu hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru
biraz buzdolabında bekletip bu çikolatalı
karışımın üzerine rendeleyin. 175 derecede
pişirin. Dilimleyerek ılık servis edin. Altı bisküvi
tadında üstü brovni tadında nefis bir tatlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder