20 Mayıs 2009 Çarşamba

Kavurmalı Açma Börek



Malzemeler :

* 5 su b.un
* 1 p.kuru maya
* 1 çay b.sıvıyağ
* 1 çorba k.tuz
* aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

* 2 soğan
* 250 gr.kavurma
* kırmızı ve yeşil biber
* 1 çorba k.salça
* 1 tutam maydanoz
* taze kekik
* sıvıyağ
* tuz,karabber

Üzeri için:

* 1 yumurta

Hazırlanışı :

Unu karıştırma kabına alın mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını açıp sıvıyağ ve biraz su ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.

İç harcı için soğanı ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya alın. Biraz kavrulduktan sonra üzerine doğranmış biberleri de ekleyerek kavurun. Tuzunu, salçasını ve kekiğini ekleyerek pişirin.

Bir süre dinlenmiş hamuru 2 ye ayırın. Hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsinin altına 1. kat hamuru yayın. İç harcı üzerine yayın. 2. kat hamuru da merdane ile açıp üzerine yayın. Çırpılmış yumurta sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder